Ik en Bob hebben veel van elkaar geleerd. Ik was Bob zijn eerste leerling met een beperking. Voor Bob was dit geen probleem maar op ze zachts gezegd was het voor hem eerder een uitdaging! Hij gaf nooit op en begeleidde mij altijd heel goed! Niet alleen op het gebied van autorijden. Maar ook tegenover het CBR en mijzelf.

We hebben het er nog regelmatig over hoe een “car was born to fly”.. Ja je leest het goed, ik heb de auto over de kruising laten vliegen! Met alle vier de wielen van de grond. En nee het is geen goed idee om een in/uit rit in ze 3 te nemen, het was eerder verstandiger om dat in ze 1 te doen… Bob bleef op dat moment rustig en zei “Oké! Daar zijn die piepjes dus voor.” Of hoe het voelt om als GRT-coureur de rotonde over te stuiteren! Een kleine tip: de aangegeven snelheid is een adviessnelheid. Het is dus niet de bedoeling dat je met 50 de afslag nog probeert te halen. Al was het wel een uitdaging om het te proberen! Niet alles is altijd even van een leien dakje gegaan. In tegendeel! Ik heb momenten gehad dat ik het even niet meer zag zitten. Maar opgeven was geen optie.. Mijn werkgever was het eens met Bob zijn aanpak en heeft tot het grote genot van Bob geregeld dat er een kinderstoplicht ingezet werd om mij van mijn stoplicht fobie af te helpen. Het heeft geholpen. Dit was voor mij een bijzondere ervaring die mij tijdens mijn loopbaan nog zal achtervolgen vrees ik. Nu is de vraag wat de heren op het laatste moment nog gaan bedenken, gezien het feit dat ik nogal moeite heb met links en rechts. Persoonlijk vrees ik voor twee van die witte handjes op stokjes. Of een geluidssignaal. De tijd zal het leren en jullie zullen er zelf wel achter komen wat het antwoord is!

Zoals jullie kunnen opmaken uit mijn blog is de sfeer heel informeel, rustig en vooral gedreven, in mijn ogen is dat wat je nodig hebt om te slagen voor je rijbewijs. Maar niet alleen dat! Want nog belangrijker is, is je kundigheid die je moet laten zien op de weg na het behalen van het fel begeerde stukje roze plastic! Ik woon sinds een paar maanden in Zeeland. Dit betekent een reis van bijna 5 uur om 2 uur te lessen bij Go Buster Rijschool Leidschendam. En ik doe dit elke week zonder enige tegenzin of spijt. Ik ben in kundige handen en de kennis die ik tijdens mijn opleiding heb opgedaan heeft mij gevormd tot een volwaardige bestuurder voor de rest van mijn leven!